• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
God helg og V75-seier PDF Skriv ut E-post
mandag 29. april 2013 11:53

Brenne Svarta tok årets andre V75-seier på ny rekord, mens Forick Hall tjente 20 000 kroner som toer i DNTs unghestserie.

 

Det ble en travel helg med Biri lørdag og Sørlandet søndag. Fredag ettermiddag satte vi kursen mot Biri med tre hester på transporten, og etter overnatting på banen var vi klare for lørdagens løp.

Først ute var Brenne Svarta. Hun var hovedgrunnen til at vi tok turen, og vi var optimister selv om ikke fagbladene var med på notene. Niendevalg (!) i TGN og femtevalg i Stallskriket. Spillerne og en del andre tipsere hadde fulgt bedre med, og hun endte til slutt opp som annetvalg i V75-spillet. Fra dobbelt tillegg havnet hun i sjette utvendig, og runden igjen ble hun med i angrep i tredjespor. Midt på siste bortre valgte Lars Anvar Kolle et eget angrep i fjerdespor, og hun avanserte raskt og overtok teten i siste sving. Derfra holdt hun enkelt unna til seier på 26.7/2140v, som er ny rekord. Med 60 000 kroner innkjørt passerte hun 250 000 kroner i årsfortjeneste, og halvmillionen totalt.

Are Odin og Rinde Kvikken var ute i samløp i V75-finalen. Are Odin rotet det til med startgalopp, og da ble det for tøft i knallhardt lag. 27.0v/2100 meter var tangering av volterekorden og det raskeste han har gått på mellomdistanse volte, men det holdt ikke til premie i et løp strekhesten Solvang Balder vant på 24.7v/2100 meter. Med en slik tid fra strek ble det også umulig for Rinde Kvikken å hente 40 meter tillegg. Det ble litt trafikkproblemer underveis, han lå i rygg på Smedviktor som hadde problemer med å tette igjen hele veien, og dermed ble det ekstra langt fram. Rinde Kvikken avanserte på siste bortre, men møtte på en ny hindring da Vidar Hop gikk ut i tredjespor med Art Kjarvald som ikke avanserte. Kolle sjanset på å passere den innvendig, og etter å ha sittet fast et par hundre meter ble det fritt fram igjen. Rinde Kvikken avsluttet veldig bra til femtepremie og 8 000 kroner. Dårlig uttelling for å trave 23.8v/2140 meter med 1.21 den siste runden!

Vel hjemme igjen var det fire starthester på hjemmebane søndag. Forick Hall gjorde karrierens andre start, og etter en fin debut var det naturlig å prøve seg i DNTs unghestserie med 40 000 kroner til vinneren. Etter strykning og bortvisning var det bare fem hester igjen, og da to av disse feilet håpløst innledningsvis var det bare tre hester igjen. Det ble et lureløp med The Trooper i tet, Forick Hall i lederrygg og Thai Gucci som tredjehest på stripe, og etter lusetempo midtveis ble det full fart til slutt. Inn i siste sving gikk Forick Hall ut i dødens, og han kjempet på helt inn uten å feste noe grep på The Trooper. En sterk prestasjon igjen, og 20 000 kroner innkjørt.

Oline Hovmand fikk en fin reise i sitt løp. Hun ble overflydd og måtte brukes litt for å få tet ut av første sving, før hun slapp direkte da Kiko kom farende fra tillegg. Siden fikk hun sitte i lederrygg så lenge kusk Kolle ville, og med de hardeste konkurrentene borte med galopp så det unektelig lyst ut. Dessverre er hun et stykke unna formen, og hun klarte ikke å ta seg forbi på oppløpet. Ny annenplass!

Precious Landing og Kolnes Karen gjorde seg begge bort med galopp på startsiden, men alt i alt en flott helg!

 

Postadresse hjem:
Travtrener Jenny Thygesen
Reddalsveien 264
4886 GRIMSTAD

Besøksadresse stall:
Sørlandets Travpark (Stall 3)
Travparkveien 30
4636 KRISTIANSAND S.

Mobil: 970 94 629
E-post: jenny@jennythygesen.no
Org. nr. 896 373 412 MVA