• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Status 13. april PDF Skriv ut E-post
lørdag 13. april 2013 21:27

Her er et par linjer om status for hver av stallhestene.

Pay Me Back Two har vært forkjølet en lengre periode, og etter tre forskjellige penicillinkurer ”ga vi opp” og satset alt på urter. Etter to dager på lungeurt sluttet hun å hoste, om det er tilfeldig eller ei vites ikke, og nå er hun i hvert fall tilbake i full trening. Virker pigg på rettbanen, og et hurtigarbeid er ikke langt unna.

Spang Oda fortsetter i samme opplegg og utvikler seg. Hun har forflyttet seg til løypa i firehjulsvogna, og dette fungerer bra. Hun er stor og trenger fortsatt mye krefter og pust, men har tatt et stort skritt i riktig retning nå.

Divided Dream har vært igjennom en fæl forkjølelse, men ble på siste forsøk frisk igjen. Hun trener for fullt nå, sammen med venninne Karma. Hun har utviklet seg bra etter å ha gått i banen, og har så smått begynt å gå intervaller på rettbanen i 1.50-fart og ser flott ut.  Hun har så absolutt travet, og dette er ei dame med skikkelig tæl i. Vi retter blikket mot mønstringsløp i juli/august, da hun har mistet litt trening de siste månedene.

Karma Ås trener jevnt med Divided Dream, og ser flott ut. Hun er en litt mer bedagelig type. Hver økt er på 13 kilometer, og dette går de 4 dager i uken. Ellers lærer de seg å skritte fort på mølla.

Friskt Mot har vi ridd litt på den siste tiden. Hun er usikker med vogna etter en del uheldige opplevelser tidlig i livet. Har lagt seg ut mye og hun begynner å ligne en skikkelig hest. 

Precious Landing går greie løp, men har galoppert litt den siste tiden. Hun er behandlet etter den siste starten, og neste løp setter vi også på henne sjekk (hun har gått uten sjekk til nå, men trenger den til slutt). Forventer at hun samler mange trippelplasseringer gjennom sommeren.

Alvin Tyr har utviklet seg, også han. Jogger greit i banen, uten uvaner, og fungerer ellers greit i galoppintervaller.

Global Kickback har vært jevn i det siste. Forrige gang ble han overfløyet fra start, og fikk maks. Han ømmet noe i koden sin igjen, blir blistret og får en måneds pause.

Sørstjerna er ei fin 2-årshoppe. Hun har stamtavlen i orden, men mye igjen å lære. For tiden lærer hun mye ved å henge etter firehjulsvogna, pluss at hun har vært med på 2-årssamling, og gått en 600 meter på 2.20 (det var det vi klokket). Fortsatt grønn, men fint trav.

Trø Flax er blitt vallak, og hadde veldig godt av det. Han er fortsatt noe hingstete, og man må ta sine forhåndsregler. Han er veldig grei å trene, og har trent på i firehjulsvogna.  Det er for tidlig med tanke på noe hurtigkjøring, og vi fortsetter å kjøre i ham masse mengdetrening. Han har hatt besøk av flere andelseiere den siste tiden, og det er veldig hyggelig. Og alle syns han er veldig pen!

Sancigar er ganske fersk på stallen. Fungerer ikke optimalt, er sprøytet i framknær, og kommer til å bli behandlet av Annica Thoresen ganske tett fremover. Derav en rolig periode nå, hvor vi legger vekt på longering, dressurridning og møllesliting. 

Kolnes Karen har skuffet litt i det siste og kun gått på det jevne. Venter stadig på at denne skal skjerpe seg litt. Vi har prøvd litt forkjellig utstyr, vi har bedøvd ut ledd, kjørt i banen, behandlet osv, men til ingen liten nytte. Vi får jobbe på og prøve å finne nøkkelen…

Rinde Kvikken gikk et bra løp igjen sist fra en vanskelig utgangsposisjon. Han meldes V75 Biri om to uker. Trener på som vanlig, med joggeturer i bakkene annenhver dag.

KK Alligator fungerer ikke som best, og er bedøvd i ”hue og ræva” uten hell. Røntgenbilder er tatt. Trener på i det normale i lav fart, og har forkjellige dager. Skal prøve termografi på denne, så får vi se. Jeg vet at kapasiteten er stor, så vi gir oss ikke så lett. 

Oline Hovmand har trengt løp i kroppen etter pausen, og fått to tredjeplasser. Det er ikke på langt nær hva vi forventer oss av henne, men det har vært helt greit, med tanke på alt hun har vært igjennom av uhell.  Satser i hovedsak på hoppeløp fremover.

Invisible Power trenes på tredemølla, etter sin skade.

Brenne Svarta har vært jevnheten selv i det siste. Hun ble behandlet i etterkant av finalen på Bjerke sist, og har hatt pause siden. Hun kommer til å få et par hurtigarbeider i kroppen før neste start. Kommer ut igjen i V75 på Biri, der hun har et kvalløp i hoppedivisjonen. Deretter er det finalen av Lome Elden og H.G. Balders hoppeserie på Forus med 50 000 kr i første 7. mai.

Are Odin er ny på stallen, og debuterte med en grei tredjeplass for oss på piggsko. Han blir mye bedre uten sko, og jeg håper vi får humør nok i denne til å kunne være med og kjempe i V75 framover. Starter igjen på hjemmebane 20. april.

Riverside Olimer er valpete og trenger litt tid. Prøveløp nærmer seg og debut er planlagt til 26. mai på hjemmebane. 

Forick Hall har gjennomført et fint prøveløp, der han satt midt i klynga og i rygg helt til mål. Han lærte en del denne dagen, og kom i mål på en 1.21-tid. Han har et par sekunder til inne, og debut er planlagt til 20. april på hjemmebane.

 

Postadresse hjem:
Travtrener Jenny Thygesen
Reddalsveien 264
4886 GRIMSTAD

Besøksadresse stall:
Sørlandets Travpark (Stall 3)
Travparkveien 30
4636 KRISTIANSAND S.

Mobil: 970 94 629
E-post: jenny@jennythygesen.no
Org. nr. 896 373 412 MVA