• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Status 5. mars PDF Skriv ut E-post
tirsdag 05. mars 2013 22:04

Her er månedens oppdatering på stallhestene.

Pay Me Back Two har trent fint, og utvikler seg hele tiden. Hun har fått en lei forkjølelse og er inne i en rolig periode. Når hun er frisk igjen, tester vi henne i banen, for å se hvor vi ligger an i forhold til prøveløp/start.

Spang Oda går i selen om dagen. Trener tre dager pr uke i firehjulsvogna. Hun jogger nå 4x2000meter. Utenom dette får hun bakkeintervaller i løypa en dag i uka.

Divided Dream er fryktelig forkjølet, og vi har snart prøvd alt av medisiner. Hun har mistet en del trening i det siste, sjekkes igjen i halsen til fredag. Ellers er hun blid og rask.

Karma Ås har hengt fast i gjerdet og pådratt seg en del sår og kutt. Har hatt det rolig den siste tiden. Er snart klar for full trening igjen, ulykkesfuglen vår.

Friskt Mot trenger å legge på seg en del både fett og muskler. Hun jogger for det meste bak firehjulsvogna, og går rolige turer i vogn.

Precious Landing gikk ny rekord sist, og viste framgang. Ømmet litt på en kode, er blistret og meldes Jarlsberg 15. mars.

Alvin Tyr har trekt ulvetenner, og hatt litt feber i etterkant, derfor har han hatt noen dager rolig. Er straks ferdig på penicillinkuren, og da ventes han tilbake i full trening.

Global Kickback gikk et godt løp sist. 14,1 lar seg høre vinterstid. Han er veldig fin i helsa om dagen, og starter den 24. mars på hjemmebane. Fortsetter i samme opplegg med galoppintervaller en gang i uka, ellers koser han seg i luftegården med sin nye kompis Alligator.

Sørstjerna er ei fin toårshoppe. Hun har stamtavlen i orden, men mye igjen å lære. Jogger fint i banen.

Trø Flax har vært veldig hingstete i det siste, og vi må vurdere sterkt om det skal bli tante av ham, før det blir for varmt i været. Han trener bedre etter behandling, men er fortsatt i hard vintertrening, der firehjulsvogna er flittig brukt.

Sancigar er ny på stallen, og slått seg fint til ro. Tidligere har han vært hissig i løpene og galoppert en del i de siste startene. Vår oppgave er å få ham rolig og komfortabel med banen. Han viser store fremskritt på den biten, og er snart klar for rolige heat.

Kolnes Karen var dårlig sist, og er behandlet i etterkant. Hun virker bedre i trening, men p.g.a. hennes hissige gemytt trenes hun for det meste i firehjulsvogna. Gikk i dag sin første tempo etter behandlingen, og meldes Kloster den 17. mars, Spikelds hoppeserie.

Holen Balder er også fersk på stallen. Han har hatt fri i vinter og trenger tre måneder med skikkelig grunntrening, før vi kan begynne å tenke på noe løp. Virker til å være en fin hest, med forbedringspotensiale.

Rinde Kvikken holder ikke samme formen som han har gjort tidligere og varierer en del i prestasjonene. Vi får vurdere det fortløpende om han snart fortjener en pause, eller hva vi gjør.

KK Alligator sliter med helsa, men holdes i gang. Jeg tror mange av problemene skyldes vekst, så vi fortsetter å trene i det normale. Målet nå er å få ham i orden, og vi tenker ikke på noe start før utpå sensommeren.

Oline Hovmand har vært uheldig i det siste og både kuttet seg i luftegården og ramlet på isen. Hun trener nå fint igjen, men er dog tung i kroppen. Går et hurtigarbeid snart og jeg tror hun blir klar til et løp på hjemmebane den 24. mars.

Invisible Power går en periode på tredemølla. Planen er å trene godt i sommer, og komme til start til høsten igjen.

Brenne Svarta har vært knallgod i det siste. Starter på jevnt og trutt utover, så lenge formen holder.  Hun har vært best med tette løp, men nå har det kanskje blitt for mye av det gode. Neste meeting er det nesten ikke løp for henne, så da blir det naturlig litt mer rolig da.  Finalen av hoppedivisjonen finner sted 23. mars på Bjerke.

Tibur Vision er startklar, og trener på. Vi har lettet en del på treningen i det siste. Hans uke består av ei økt intervaller på rettbanen, et dobbelheat i banen, og en lang joggetur i uken. Planen var å dra ham ut i grunndisvisjonen neste meeting, MEN… tre kval i Bergen, ett på Leangen, ett på Biri… av 6 løp, så var det plutselig ikke sååå interessant lenger… Oppgitt!! Han kommer i hvert fall ut 24. mars på hjemmebane i første omgang, så får vi ta det derfra.

Riverside Olimer er ny på stallen. Han er veldig nervøs, og trenger tida på seg for å bli trygg. Han gikk 1.24 i mønstringsløp for 6 mnd siden, så kapasitet bør finnes i bøtter og spann. Først og fremst må vi få orden på bein og psyke, så får vi teste farten etter hvert. Blir spennende å jobbe med fremover.

Forick Hall trener bra. Han har som fortest gått 1.21/1000 meter i trening, men begynner å få en del heat i kroppen. Hovedbasen i treningen er ei intervalløkt og et heat i uka, ellers er det mosjon som gjelder. Han er hingstete, og vi får håpe at han vil konsentrere seg om det han skal. Fungerer alt som det skal, blir det prøveløp i april. Debut blir når vi ikke trenger brodder i trening, da han er stor og slår seg lett på bakbeina.

 

Postadresse hjem:
Travtrener Jenny Thygesen
Reddalsveien 264
4886 GRIMSTAD

Besøksadresse stall:
Sørlandets Travpark (Stall 3)
Travparkveien 30
4636 KRISTIANSAND S.

Mobil: 970 94 629
E-post: jenny@jennythygesen.no
Org. nr. 896 373 412 MVA