• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Status 5. februar PDF Skriv ut E-post
onsdag 06. februar 2013 18:20

Her er en oppdatering om status på stallhestene.

Invisible Power er i gang med lett trening etter sin gaffelbåndskade.

Oline Hovmand var uheldig og galopperte i første sving sist. Mulig det var for løs bane for henne, dessuten er det uvant for henne å konkurrere med pigger, ettersom hun kommer fra Danmark. Hun har trent fint i etterkant av løpet, men i helgen var uhellet ute. Hun har på et vis kuttet seg på gjerdet ute, og måtte sy fem sting. Skaden er ikke så ille i seg selv, men vi går glipp av verdifull trening. Hun må holdes rolig og kontrollert, slik at ikke såret sprekker opp. Derfor blir det skritting på mølla to ganger daglig pluss ei god dose penicillin. Håpet er å ha henne klar til hoppeserien på Sørlandet om tre uker.

KK Alligator fungerer ok for tiden, men heller ikke mer. Han er i vekst og sliter tidvis med helsa. Skal til Annica Thoresen igjen denne måneden, og vi fortsetter å trene på som vanlig, men uten hurtigkjøring.

Rinde Kvikken vant nest sist, mens han var litt blek på lørdag. Han travet med sko, som er en stor ulempe for han. Jeg valgte å la skoene sitte på, da det var meget isete i hesteringen, og vi ikke ville ta noen sjanser med gullgutten vår. Han har flere fine oppgaver fremover, tre uker mellom løpene blir litt lenge, men plutselig er vi jo SÅ heldige å ha tre løp ei uke. Så det er bare å bite tenna sammen.

Brenne Svarta har tjent masse penger i det siste, og fikk en velfortjent V75-seier forrige helg. Hun har flere passende løp fremover, men det er vanskelig å planlegge om det kommer penger på grunnlaget, eller ei. Hun trener på som vanlig med lange turer i bakkene.

Tibur Vision har fått god tid på skaden, og er nå klar for prøveløp. Det har vært krevende treningsforhold de siste par månedene, og det har ikke klaffet med bra baneunderlag de gangene det har vært planlagt hurtigarbeid. Derfor har han ikke like mange hurtigjobb bak seg som jeg ønsket, men vi har trent mye og hardt, så jeg tror det går bra. Han gikk i dag sitt første skikkelige hurtigarbeid på 1.23. Han har flere ganger gått heat på mellom 1.30-40. Så med prøveløpet til helgen i kroppen pluss ett jobb til bør det være klart for start for den storvokste evjedølen.

Trø Flax trener på. Han går tre ganger i uken i firehjulsvogna. Da begynner vi med rolig skritt og jogg et par kilometer, før han jogger 5x2000 meter, med en pause på 3-400 meters skritting mellom intervallene. Pulsen økes litt for hvert intervall. Foreløpig er han ikke sterk nok til å dra den tunge vogna i løypa (bakker), så han gjennomfører øktene sine på indre bane. Han liker treningen svært godt, og går på med friskt mot og toppede ører. Han liker også godt å ha med en hest på slep, selskap er viktig. Ytterligere en dag i uken går han intervaller i speedcart. Da også med selskap av en annen hest. Nå for tiden varmer han seks kilometer i banen. Tre runder hver vei, med en liten skrittepause mellom. Deretter får han 4x500m bakkeintervall, med jogg tilbake til utgangspunktet. Farten er ikke stor, men pulsen kommer godt opp i bakken. Deretter tar vi en skrittepause på 15 min i skogen. Da går han på lange tommer, skritter skikkelig ut og slapper av. Deretter får han 4x600 meter på rettbanen. Tempoet ligger mellom 1.50-2.05 alt ettersom hvordan underlaget er (av og til god, løs grus, av og til hardt, godt feste) Disse fire øktene er hovedbasen i treningen, mens de andre dagene bytter han på å gå bakkeintervaller, i skritt på tredemølle, longsjering og slep bak firehjulsvogna. Og ja, han får fri en dag i mellom, men ikke ofte. Vi har nemlig dårlig tid frem mot Kriteriet!!

Forick Hall har vært gjennom en liten forkjølelse, men det virker til å ha sluppet taket nå. Under sykdomsperioden har han jogget rolig i løypa, så han har ikke tapt seg noe i pausen. Ellers begynner dagen hans alltid med en tur på tredemølla, da han har litt vel mye morgenenergi, som helst må ut, før det går utover noen. Han er skikkelig gutt, og liker at folk hører ham. Vi er aldri i tvil om hvor han er! Så klokken halv ni er han ferdig med dagens første økt, men han slipper ikke så billig unna. Etter flere måneder med mye, langsomt arbeid, er han nå inne i en hard treningsperiode, hvor han har begynt å gå ”voksenintervaller” to dager i uken. Da går han sammen med en løpshest, side om side på rettbanen. Foreløpig går han 6x600 meter rundt 1.30-fart. Etter hvert økes dette til 9 intervaller. Utenom hovedøktene går han to dager med jogg/tempo i løypa. Der blir det naturlig korte intervaller opp og ned bakkene. Det ser ut til at han trives i dette opplegget, for humøret er der definitivt. Som hingst, og i hard trening trengs det også mye mat, for å holde holdet godt nok. Og han er den på stallen som spiser desidert mest!

Global Kickback er gammel og gjennomtrent. Helse og humør er viktigst her. Han går galoppintervaller en gang i uka, og ellers gjør han fint lite. Litt trasking på mølla og rideturer blir det, men han ser aldri vogna mellom løpene, og derfor trenger han nå også, naturlig nok noen løp før godformen er på plass etter pause.
Precious Landing er ei flink hoppe som henger i trippelplasseringene hele veien, selv om hun har hatt veldig utur de to siste løpene. Nest sist gikk hun sitt beste løp i karrieren etter stor startgalopp. Sist ble hun regelrett nedkjørt i siste sving, og hun har fortsatt et stort område på knærne uten hår. Fysisk har det gått bra, så gjenstår det å se når hun kommer i løp igjen. Hun er meldt tøft til helga, men vi får ta det som en test. Gikk i dag 1.24/2000m.

Karma Ås utvikler seg. Hun jogger fem-seks kilometer i banen, pluss 3x800 meter bakkeintervall, med jogg rundt tilbake. Hun gjør det hun må, men ikke mer. Vi får satse på at det er en god egenskap.

Divided Dream jogger ei mil fire dager i uken. Hun er forkjølet og inne i en roligere periode. Flott toårshoppe!

Spang Oda er det nyeste tilskuddet på stallen. Hun skal trene på, og stå hos oss en periode. Foreløpig går hun i tempoløypa i speedcart. Etter hvert bytter vi ut med protrainer og firehjulsvogn. Fin 4-års hoppe etter Moe Odin.

Skeime Faksen trenes i tempoløypa tre dager per uke. Han går også samme intervallene som Trø Flax. Ellers er han en flittig bruker av tredemølla. Her går han bakkeintervaller i skritt, og han skritter FORT, så det blir fin trening! Trenger tid for å lære, da han har en del egne meninger, så vi har valgt å holde oss litt unna runde på runde i banen.

Pay Me Back Two er en fin Grimstad-hest som har kommet inn på stallen etter en periode hos Annica Thoresen. Hun er godt grunntrent, men mangler litt på toppfarten og rutinen, og det er dette vi skal jobbe mest med fremover. Nå bytter hun på å gå intervaller på rettbanen, i bakken og dobbelheat (2x2000m) i banen. Fungerer aller best i banen, der hun har gått 1.25 et stykke. Trivelig hoppe.

Kolnes Karen har vi fått roet ned en god del nå. Går så ofte som mulig i firehjulsvogna. Mye jogg i tung vogn har fått henne til å tenke på litt andre ting, enn å løpe for livet hele veien. Viser forbedring for hver start, og en seier er like om hjørnet.

Made By Lendalund har en liten skade og leter etter et nytt godt hjem. Han trenger tre mnd rolig (skritt), før han kan begynne å trene igjen. Er trent regelmessig, bortsett fra en periode i høst hvor han slet med det samme beinet. Er veldig lettrent, og snill både å kjøre og ri. Muligheter for å komme tilbake i banen til sommeren, men vi må dessverre være av med han, ettersom andelslaget ønsker løpshest. En hest å bli glad i!

Alvin Tyr trenes utradisjonelt. Han er tre år og har særdeles mange egne meninger. Han syns ikke det er noe stas å løpe fort i vogn, så han går galoppintervaller under sal to dager pr uke. I tillegg til dette er han flittig bruker av tredemølla. Her kan han både gå bakkeintervaller i skritt, og jogge. Han er nylig kastrert, og vi håper det vil hjelpe på. Er uansett en trivelig hest å holde på med, så vi håper det skal løsne, også med vogn i tiden fremover.

King Frecel og Runelden er de siste som har forlatt stallen. Førstnevnte går i trening til Roger Walmann, og det blir spennende å se hva det blir av han borti Sverige neste år!

 

Postadresse hjem:
Travtrener Jenny Thygesen
Reddalsveien 264
4886 GRIMSTAD

Besøksadresse stall:
Sørlandets Travpark (Stall 3)
Travparkveien 30
4636 KRISTIANSAND S.

Mobil: 970 94 629
E-post: jenny@jennythygesen.no
Org. nr. 896 373 412 MVA